Ansattlisten

I denne artikkelen vil vi gi deg en oversikt over Ansattlisten, vise deg hvordan du kan legge til nye ansatte og hvordan du endrer på eksisterende ansatte.

Ansattlisten

Du finner Ansattlisten i menyen til venstre.

Når du kommer inn i ansattlisten vil du se alle ansatte sortert alfabetisk på fornavn.

Under overskriften vil du til enhver tid ha oversikt over hvor mange lisenser dere har kjøpt og hvor mange som er i bruk. Har du behov for flere lisenser er det bare å ta kontakt med oss ved å sende inn sak via "Spør Sticos" (Denne finner du ved å trykke på navnet ditt, øverst til høyre) eller sende en epost til support@sticos.no

I fritekstfeltet kan du søke i innholdet i alle synlige kolonner. Søkeresultatet reduseres mens du skriver.

Alle kolonnene er sorterbare. Du klikker på den kolonnen du vil sortere på, og pilen til høyre i kolonnen viser stigende eller synkende sortering.

I feltet Tilhørighet(er) velger du hvilken enhet eller avdeling du vil filtrere på. Du velger fra nedtrekksmenyen, og du kan velge flere samtidig.

Feltet Status hjelper deg å filtrere på ansattes lisensstatus. Disse er: Aktiv, Sluttet og Ikke startet. Du kan filtrere på en eller flere av disse.

For å fjerne alle søk, sorteringer og filtreringer trykker du på Nullstill.

Legge til ny ansatt

Nye ansatte legger du til ved å trykke på knappen Legg til bruker.

Merk: Dersom du ønsker å legge til flere ansatte samtidig, kan du benytte deg av importfunksjonen, som du finner under Endre ansatte knappen. Dette krever at du fyller ut i vår mal, som du finner på Eksporter. Les mer om import av ansatte her.

Under Endre ansatte finner du også oversikt over fryste ansatte eller ansatte som har fått registrert sluttdato og er klar for sletting. Du kan lese mer om disse funksjonene her

Etter å ha trykket på Legg til bruker, må du legge inn epostadressen til den ansatte her:

Deretter kommer du inn i skjermbildet hvor du skal registrere opplysningene om den ansatte. Hvilke opplysninger som fylles ut avhenger av hvilke moduler du har. De påkrevde feltene er markert med en rød stjerne:

Utsett aktivering av bruker kan krysses av dersom du IKKE vil at det skal sendes ut en velkomstepost til den ansatte ennå. Dette krever at du fyller ut en dato i datofeltet.

Feltene under Ansettelse er kun synlig dersom du har HR-modulen i Sticos Personal. Her må du fylle ut Ansattdato og Stillingsprosent. Dersom den ansatte endrer stillingsprosent registrerer du det ved å legge til en ny stillingsprosent.

Alle nyopprettede ansatte blir registrert som vanlige brukere. Vil du gi brukeren flere tilganger, legges disse til etter at den ansatte er lagret.
Dette gjør du ved å trykke på knappen for å komme til rolleoppsett for denne brukeren.

Trykk her for å lære mer om hvordan tildele roller

Send Melding

Du kan også sende en epost til en ansatt direkte fra systemet. Dette gjør du enkelt ved å trykke på knappen

Endre ansatt

Dersom du ønsker å endre personalia på en ansatt, klikker du på knappen  for å åpne profilen.

Du kommer inn i skjermbildet for endring, og kan legge til eller fjerne de opplysningene du ønsker. Avslutt med å lagre.

Registrer fravær

Du kan registrere et ferdiggodkjent fravær på en ansatt direkte fra listen. Trykk på symbolet   for å registrere fravær.

Som administrator kommer du til adminbildet for fraværsregistrering.

Her velger du først type fravær, deretter dato fra og til. Du kan også skrive kommentarer knyttet til fraværet.

Gå til profil

Dersom dere har HR-modulen, kan du gå direkte til den ansattes profil fra Ansattlisten. Trykk på knappen  for å komme til profilen:

Her ser du en oversikt over opplysningene du registrerte på den ansatte og alle registrerte fravær.
Du vil også kunne se og registrere kompetanse, laste opp personaldokumenter, se en oversikt over fravær, se oppfølgingsløp ved sykefravær og se den ansattes feriebank.