Endre kapittelstruktur i håndbøkene

Artikkelen viser hvordan du kan endre kapittelstruktur i håndbøkene.

Det er kun Hovedadministrator eller personer med rollen Redaktør (Personal/HMS/Leder) som kan publisere innhold i håndbøkene og endre på kapittelstruktur.

I Sticos Personal har vi flere håndbøker: Personalhåndbok, Lederhåndbok og HMS-håndbok. Disse håndbøkene består av en menystruktur med hoved- og underkapitler.

Håndbøkene er satt opp med generelle temaer og kan tilpasses til å speile bedriftens egne regler og rutiner.  Dette gjøres ved å først rydde i menystrukturen slik at det kun er relevante kapitler som vises, for deretter å legge inn egen tekst og lage lenker til aktuelle nettsider, egne- eller Sticos dokumenter og maler.

Endre kapittelstruktur

Trykk på Redaktør under Administrativt i menyen til venstre, og velg Endre håndbøker:

endre håndbøker

Du får da opp dette bildet:

kapittelstruktur

Pilene  er klikkbare og ekspanderer menyen for å få tilgang til underkapitlene.

Endre navn på et kapittel

I noen tilfeller ønsker man å endre navn på et kapittel, slik at den blir mer tilpasset bedriften. Dette kan du enkelt gjøre ved å trykke på Endre tittel, som du finner til høyre for valgt kapittel.

endre tittel

Skriv inn ønsket kapittelnavn og trykk deretter på Ok  for å lagre.

endre3

Skjule et kapittel

Synlighet viser hvem som kan få se et hoved- eller underkapittel. Her kan du velge mellom Alle, Ingen eller Administrator. Velger du Administrator er kapitlet usynlig for vanlige brukere, men synlig for Hovedadministrator og personer med rollen Se admininnhold

synlighet

Opprette et nytt kapittel

For å legge til egne kapitler kan du trykke på Nytt emne. Trykk på menypunktet du ønsker å legge nytt kapittel under. Dersom du vil lage et nytt hovedkapittel, stiller du deg på hovedelementet (f.eks. Personalhåndbok) og trykker på Nytt emne til høyre for valgt kapittel.

nytt emne

Skriv inn ønsket navn på kapitlet og trykk Ok

nytt emne2

Vær klar over at når du oppretter et nytt kapittel, vil du ikke kunne slette det igjen. Dersom det ikke lenger er behov for kapitlet kan du endre synligheten.

Endre rekkefølge på kapitlene

Når du har opprettet et nytt kapittel vil dette legge seg nederst blant alle kapitlene på det nivået. Hvis du vil flytte et kapittel oppover eller nedover, må du markere det slik at det er grått (trykk på det), og så trykker du på Flytt opp eller Flytt ned.

rekkefølge

Trykk helt til du er fornøyd med plasseringen:

rekkefølge2

Dersom du ønsker å flytte et kapittel til et annet hovedkapittel (lage et nytt underkapittel), klikker du på kapitlet og drar det dit du vil ha det. Følg med på den gule pilen hvor kapitlet vil legge seg.

rekkefølge3

I dette eksemplet ønsker vi at hovedkapitlet Våre tariffavtaler skal bli et nytt underkapittel i hovedkapitlet Om oss

Når vi slipper dette kapittelet på Om oss havner det nederst av alle underkapitlene i Om oss, og kan flyttes oppover hvis vi ønsker ved å trykke på Flytt opp:

rekkefølge5

Slik ble kapittelstrukturen, slik en ansatt ser den:

rekkefølge6

Tips

Det øverste kapitlet i en håndbok er det som automatisk åpnes når man klikker på en håndbok. Derfor kan det være fornuftig å ha bedriftens egne rutiner som øverste kapittel

Video