Ansattes rettigheter

Fanen Rettigheter viser hva en bruker kan gjøre på seg selv

Alle rettigheter kan tildeles hvem som helst av Hovedadministrator. For andre administratorer gjelder regelen om at man aldri kan tildele andre flere roller eller rettigheter enn man selv har. Personer med rollen Brukeroperatør eller rollen Personalansvarlig kan gi andre personer flere rettigheter.

Du kan enkelt fjerne eller legge til ekstra rettigheter en ansatt skal ha på seg selv. Dette gjør du ved å trykke på Rollestyring og velge fanen Rettigheter.

rettigheter

I bildet over ser du altså hva brukeren Ola kan gjøre på sin egen profil. Dette er standardoppsettet for en vanlig bruker i et firma med HR-modulen.

• Brukeren kan Se og Endre sin egen profil
  • Brukeren kan Se og Registrere sitt eget fravær
  • Brukeren kan Se og Endre sin egen kompetanse
  • Brukeren kan Se sin egen feriebank

Merk at brukeren IKKE kan se sin egen personalmappe, med mindre han får tilgang til dette ved at en administrator krysser av for Se dokumenter. Hvis en bruker ber om innsyn i egen personalmappe, må dette ønsket etterkommes. Vi anbefaler likevel ikke å gi rettigheten Endre dokumenter, da dette vil gjøre brukeren i stand til å gjøre endringer, feks slette en skriftlig advarsel eller redigere et lønnsbrev.

Vi anbefaler å ikke endre rettighetsoppsettet mer enn høyst nødvendig.

TIPS: Dersom du er Hovedadministrator, kan du gi en kollega det samme ved å hake av for Hovedadministrator nederst i listen. Hovedadministrator er en spesiell rolle, som automatisk gir tilgang til alle roller og rettigheter i Sticos Personal. Varslinger må styres manuelt på hver enkelt person.

Vær spesielt forsiktig med hvem du tildeler rollen Hovedadministrator. Jo færre som har denne rollen, jo bedre. Er du usikker, ta kontakt med Sticos.