Lage linker

Du kan lage linker overalt hvor du har en tekst

Det er kun Hovedadministrator eller personer med en publiseringsrolle (feks Redaktør) som kan lage linker i Personal.

I håndbøkene har du mulighet til å lage linker i linkboksen på kapitlet. Dette kan for eksempel være skjema som hører med til emnet, linker til det aktuelle lovverket eller lignende. Dersom det finnes linker på kapitlet, vil boksen synes nederst til høyre:

linkboks

Du kan også lage link direkte i teksten din:

link

For å lage en link i teksten, markerer du ordet eller ordene du vil skal bli en link, og trykker på Legg til lenke. Du får tre valg av type link du kan lage:

Ekstern lenke

Dette er en link til en annen nettside. Det kan for eksempel være til bedriftens forsikringsbyrå, hjemmeside eller bedriftshelsetjeneste. Her trenger du kun å kopiere Url (nettadresse) fra den siden du skal linke til, og lime inn i det nederst feltet Url. Trykk OK.

ekstern

Intern lenke

Her kan du linke internt i Sticos Personal. Om du har lyst til å ha en direktelink til lovverket, ett av våre eksisterende skjema, eller til et annet kapittel i en av håndbøkene, så lager du det her. Velg Intern lenke og trykk på de tre prikkene i feltet Url. Du kommer da hit:

intern

De første tre fanene, Lover, Forskrifter og Faguttalelser viser til lovverket. Finn loven du vil linke til, marker den, og trykk OK. På fanen Skjema finner du alle de skjemaene Sticos har lagt inn. Velg riktig skjema og trykk OK. På fanen Innhold finner du håndbøkene dere har. Åpne den aktuelle håndboken du skal linke til ved å trykke på den lille pila, og velg deretter riktig kapittel. Trykk OK.

Vedlegg

Vedlegg er ditt eget dokument, som du har lastet opp i Filarkivet. Velg Vedlegg og trykk på de tre prikkene i Url-feltet. Du kommer da inn i Filarkivet. Velg så det dokumentet du ønsker å laste opp ved å trykke på det, og deretter OK.

vedlegg

Merk! Hvis du har lastet opp ditt eget skjema og lagt i Skjemabanken ved å benytte den ferdiglagede mappen [Skjema], må du velge linktype Vedlegg, og så finne det fram i Filarkivet. Alle skjemaer fra Sticos linker du til ved å benytte linktype Intern.

Tips 1

Koble sammen kapitler i Personalhåndboken der det er naturlig. Dersom dere har opprettet deres eget kapittel kalt Lønn og lagt i hovedkapitlet Om oss, kan du f.eks lage en link til vårt hovedkapittel om Lønn:

link i kap

Tips 2

Lag gjerne link mellom HMS-hjulet og HMS-håndboken i emner der det er naturlig kobling med informasjon, slik at du slipper å oppdatere samme informasjonen flere steder. F.eks kan du skrive HMS-målsettingen i HMS-håndboken og legge en link til dette emnet fra HMS-hjulets punkt 4, Målsetting.