Melde avvik

HMS-avvik er "uønskede hendelser og forhold som har ført til eller kan føre til skade på mennesker, miljø og materielle verdier"

Alle brukere kan melde inn avvik i Sticos Personal. Dette krever ingen roller, og er en rettighet som ikke kan fjernes.

Melde avvik

Du finner avvik under HMS-verktøy i menyen til venstre:

meny HMS

Dersom du skal melde inn avvik via mobiltelefon eller en pad, finner du Registrer Avvik som egen knapp:

avvik mob

Nå får du opp et skjema for innsending av avvik. Her må alle felt med * fylles ut.

meld avvik

Utseendet på skjemaet kan variere noe fra dette grunnoppsettet hvis bedriften din har valgt å legge til flere felt. Spør din leder eller HMS-ansvarlig hvis du er usikker på hvordan du skal fylle ut avviksskjemaet.

Det er alltid en fordel at feltene fylles ut så fullstendig som mulig, slik at den som skal behandle avviket får et best mulig bilde av situasjonen.

Dersom du ønsker å melde inn avviket anonymt, må du sjekke hvordan rutinene for anonym varsling er for din bedrift.
(Kanskje finner du svaret i HMS-håndboken ved å søke opp varsling).

Du kan legge til opptil 5 vedlegg (f.eks. bilder, dokumenter eller mail) ved å trykke på "Flere vedlegg". Dersom du er på mobiltelefonen får du valget om å ta et bilde når du trykker på "Bla gjennom".

Du vil motta en e-post når avviket er behandlet, og kan bruke linken i e-posten til å navigere deg til avviket du meldte.
Merk: dersom avviket ditt er merket som konfidensielt, vil du måtte kontakte Avviksbehandler for tilgang til detaljer.