Statuser i ansattlisten

Det finnes mange ansattstatuser, og disse kan være litt forvirrende. I denne artikkelen forklarer vi forskjellen på dem, og hvilke du skal bruke til hvilke tilfeller.

OBS! Dette gjelder kun for kunder med HR-modulen.

En ansatt kan ha status Aktiv, Sluttet eller Avsluttet/Slettet i Sticos Personal.

Aktiv

Denne ansatte kan logge inn, og tar opp en lisens. Dette vil til en hver tid gjelde de fleste ansatte i bedriften din. Det er de Aktive ansatte som default vises i Ansattlisten.

Sluttet

En ansatt som har fått sluttdato på profilen sin, har status Sluttet. Dette frigjør ikke lisensen. Dersom man trenger lisensen til noen andre, må man i tillegg deaktivere den ansatte. Fra sluttdatoen vil den ansatte ikke lenger bli beregnet med i sykefraværsstatistikkene. Så lenge en ansatt har sluttdato, men fortsatt står aktiv, kan han/hun logge inn i systemet. Dette kan være nyttig i sluttprosessen til den ansatte, da det kan være behov for å hente ut egen informasjon (feriesaldo, kompetanse og lignende). Du finner igjen en Sluttet bruker i Ansattlisten, ved å fjerne filteret Aktiv Status.

For å sette status Sluttet på en ansatt, fyller du ut en sluttdato i feltet Ansatt til under Ansettelse:

Avsluttet

Vi har en sletteveiviser som hjelper deg å fjerne alle spor etter en ansatt. Oppskriften på sletting finner du her. Denne funksjonen brukes når den ansatte har sluttet og du er sikker på at vedkommende ikke kommer tilbake igjen. Du kan gjerne la en tidligere ansatt stå som Sluttet til regnskapsåret er avsluttet, feriepenger og eventuelle sluttpakker er utbetalt, og du er sikker på at det ikke blir noen rettslige etterspill. Etter dette bør den ansatte slettes totalt fra systemet ihht GDPR.

For å avslutte en ansatt, må du sette en sluttdato og trykke på Deaktivér. Etter dette finner du den ansatte på Endre ansatte - Avslutt arbeidsforhold. Her trykker du deg gjennom veiviseren, og når alt er utført, setter du i gang endelig sletting.