Stoffkartotek

Fra 1. juni 2017 skal alle sikkerhetsdatablader og fareetiketter oppfylle kravene i kjemikalieregelverket CLP. For å gjøre det enkelt å tilfredsstille disse kravene, har vi laget et stoffkartotek med fareklasser, klassifisering og merking.

Hovedadministrator og personer med rollen Stoffkartotek kan redigere i Stoffkartoteket. Kun personer med rollen Stoffkartotek vil få varsling på e-post og oppgave i Mine oppgaver. Denne rollen kan kun deles ut på konsernnivå.

Stoffkartotek er synlig for alle vanlige brukere.

Du kan lese om krav til Stoffkartotek i HMS-håndboka

Stoffkartoteket finner du i menyen til venstre, under HMS-verktøy.

menypunkt hms verktøy

Trykk Nytt stoff for å legge inn stoffene og kjemikaliene dere har i bedriften.

stoffkartotek1

Du vil se at de tre øverste feltene er påkrevde felter.

I eksemplet over kan du se at Zalo er produktnavnet, Lilleborg er produsenten/leverandøren, og produktet befinner seg ved kjøkkenvasken i tredje etasje. Zalo er naturligvis ikke nødvendig å registrere i Stoffkartoteket til vanlig.

Under Enhetstilganger kan du velge hvilke enheter som bruker dette stoffet. Du kan velge én eller flere enheter. Velger du ingen vil stoffet bli synlig for alle.

Feltene Aktivt fra og Aktivt til brukes av enkelte bedrifter som kun benytter enkelte kjemikalier i visse perioder, eller til visse tider av året.

Feltet Varsel blir redigerbart hvis du trykker på vekkerklokka. Dette brukes hvis du f.eks ønsker å oppdatere et stoff/datablad, og vil ha en påminnelse om dette fram i tid.

varsel stoff
Dette vil utløse epostvarsling og oppgave i Mine oppgaver til personer med rollen Stoffkartotek.

Sikkerhetsdatablad skal legges ved for alle kjemikalier som er klassifiseringspliktige ihht CLP eller klassifisert som farlige.

Informasjonsdatablad legges inn for stoffer som ikke omfattes av REACH

Substitusjonsvurdering. gjøres ved særlig farlige stoffer. Her skal vurdering dokumenteres ihht. Produktkontrolloven

Det siste feltet er Fareklasser. Dette feltet  er delt opp i kategoriene Fysisk fareHelsefare og Miljøfare. Her kan du velge én eller flere av klassifiseringene. Du finner mer info om dette på Miljødirektoratet sine nettsider